Studierejser til ISTANBUL

Tag på studietur til byen hvor øst og vest mødes. Istanbul er Tyrkiets største by og Europas største by med over 15 millioner indbyggere. Byen er delt i to af Bosporusstrædet – en europæisk og en asiatisk del. Istanbul er spændende – noget fremmedartet men også europæisk.  Her shopper man i en af verdens største og ældste basar Grand Bazar. Her kaldes til bøn fra de himmelstræbende minareter, mens heavy metal, pop og jazz spilles højt fra de mange cafeer og barer. Her spiser man godt lige fra kebab til gourmet, og nattelivet er livligt med musik fra Abba til Zappa og her mødes det unge kosmopolitiske Istanbul.

Byens historiske seværdigheder ligger i den gamle bydel Sultanahmet med Topkapi Paladset, Den blå Moské, Hippodromen, Basilica Cisternen og overfor den store Hagia Sophia kirke. Shoppernes paradis Grand Bazar er også forbundet med Sultanahmet, men ellers er det i den trendy bydel Beyoglu, det foregår. Her er der et hav a hippe butikker, hyggelige cafeer og spændende restauranter, og her finder man det heftige natteliv.

 

Bestil et tilbud

 

Oplevelser i Istanbul

  • Shop igennem i Istaklil caddesi med pit stops i sidegadernes kaffe- og kebabsteder

  • Besøg et gymnasium hvor I følger undervisningen i klasserne i flere timer

  • Prøv et besøg i Istanbuls skjulte skat – de underjordiske cisterner

  • Besøg en lille uafhængig avis og TV-station og hør om journalisternes arbejde

  • Nyd en cocktail og musikken i panorama baren 360 i Istanbuls centrum

  • Oplev retro cafeen Turco og bliv spået i kaffegrums og tarotkort

 

Student & Business Tours hjælper jer gerne med at sammensætte et program.
 

Studierejser til Istanbul

 Gode links til jeres studierejse til Istanbul 

Istanbuls officielle turistkontor - Her finder I alt om Istanbul www.howtoistanbul.com/

Sejltur på Bosporus (Undlad andre selskaber pga. snyd og overpriser) www.bosphorustour.com
Den smukkeste moské i byen er Süleymaniye https://en.wikipedia.org/wiki/Süleymaniye_Mosque

Bar 360 www.360istanbul.com/eng/

 

Sådan rejser I

Med Student & Business Tours til Istanbul kan I vælge mellem forskellige rejsemuligheder - alt efter budget, rejsetid og transportbehov. Vi finder naturligvis en løsning, som passer til jeres ønsker og program.

FLY
Fra København med Turkish Airlines med flere daglige afgange og med Pegasus med flere ugentlige afgange.
Fra Billund med Turkish Airlines med flere ugentlige afgange 
Fra Hamburg med Turkish Airlines med flere daglige afgange og med Pegasus med flere ugentlige afgange.

Ikke alle flyselskaber flyver hele året rundt, ring og hør nærmere

Turkish Airlines flyver til Istanbul New Airport beliggende på den europæiske side ca. 67 km. til centrum.
Pegasus flyver til Sabiha Gokcen lufthavnen, beliggende på Asien siden med ca. 60 km. til centrum på den europæiske side.

Sådan bor I

Her er et lille udvalg af vores mest populære hoteller i Istanbul. I Istanbul kan der være stor forskel på hotellerne indenfor de forskellige officielle kategorier. Derfor inspicerer vi vores hoteller så ofte vi kan, og vi er altid på jagt efter nye hoteller. 

Kategori I er hostels, vandrerhjem og hoteller af enkel standard. Hostels og hoteller af bedre standard kategoriserer vi som Kategori II, mens Kategori III er pæne turistklassehoteller.

Vi har ingen hostels under kategori I – vi har set en del hostels i Istanbul, men ikke fundet et, som vi ønsker at bruge.

 

Kategori I
Ingen indkvartering i denne kategori da de er for små og for dårlige.

Kategori II
Under denne kategori samarbejder vi bl.a. med Hatay & Antioch Hotel, beliggende i Sirkeci med små 5 minutters gang til Topkapi Paladset. Hotellet har 34 nydelige og rummelige værelser, og I bor på 2-4-sengsværelser med bad og toilet. Der er lille reception og elevator og morgenmadslokale i underetagen. 

Kategori III
Under denne kategori har vi blandt andet Olimpiyat Hotel, beliggende i Sirkeci med små 5 mintters gang til Topkapi Paladset. Hotellet har 59 rigtig pæne værelser, og I bor på 2-3-sengsværelser med bad og toilet. Hotellet har stor reception, elevator og morgenmadslokale.
Arena Hotel et meget charmerende og rigtig godt mellemklasse hotel beliggende i den historiske bydel Sultanahmet. Hotellet har 27 nydelige værelser med klassiske møbler, og I bor på 2-3-sengsværelser med bad og toilet. Der er lille reception hvor man sidder ned og bliver budt velkommen med te og kaffe ved indcheck, elevator, tyrkisk bad og massage behandlinger i underetagen samt nydelig restaurant udvidet med en charmerende gårdhave og bar.